Het tekort aan container vervoer ontwricht momenteel de logistieke keten in Groot Brittannië.

Diverse rederijen en vervoerders zitten inmiddels voor 2 weken vol en geven aan dagelijks diverse ritten niet te kunnen uitvoeren, ondanks het feit dat die ruim van te voren waren geboekt.

De reden hiervoor wordt gezocht in een aantal punten, maar volgens vervoerders is het vooral een gevolg van een nieuwe Europese richtlijn die voorschrijft dat chauffeurs in het bezit moeten zijn van een opleidingscertificaat.

Sinds deze maand schrijft de richtlijn voor dat chauffeurs een “Certificate of Professional Competence” moeten hebben waarvoor iedere 5 jaar 35 uur opleiding is vereist. Vele vervoerders hebben zich hierop voorbereid, maar ook velen zijn simpelweg niet klaar. Dit is weer een onwenselijke last op een sterk gereguleerde sector, wat inmiddels heeft geleid tot een piek in de vraag naar chauffeurs. Vele ouder chauffeurs hebben gekozen eerder met pensioen te gaan in plaats van deze opleiding te gaan doen. De nieuwe richtlijn hangt samen met het tekort aan vervoer als gevolg van te weinig investeringen in de afgelopen jaren in een sector die bekend staat om zijn lage winst marges.

De laatste maanden lieten echter een enorme toename zien in container volumes, zelfs tot 13% stijging in importen vanuit Azië.